сряда, 29 януари 2014 г.

Орехови бисквити с кафе - Walnut Espresso Cookies





Често говорим по телефона с братовчедка ми, която живее в Германия. Говорейки свършваме доста неща всяка в дома си. Често вече и готвим по телефона, и ако имаме време сядаме пред мониторите за скайп връзка. Тогава ни се иска да можеше да си прехвърлим  по нещо от това, което сме приготвили. Един ден е възможно и това да се случи.От изобретяването на телефона, създаден да позволи на  хора на далечни разстояния да разговарят помежду си,  до наши дни са минали само някакви си 138 години. Тогава никой не е подозирал, че хората ще могат и да се виждат при тези разговори.Засега телепортирането е във  фантастичните книги и филми.  Докато това стане възможно обаче, единствения начин да опитаме, това, което приготвил  някой  и виждаме на монитора си, е да си го направим сами. Така направих и аз с тези вкусни орехови бисквити с кафе.



Съставки:


* 80 гр меко масло 

* 50-60 грама мека, сурова тръстикова захар
 * 1 яйце 
100 грама  брашно от лимец или пълнозърнесто 
 * 1 ч.л. бакпулвер 
* 2 ч. л. еспресо на прах или нес кафе на прах
* 120 гр орехи -смлени на едро или накълцани 

* около 100 гр  шоколадов крем- аз имах в момента шоколадов мус от млечен шоколад и сметана.

Може да използвате Нутела или друг шоколадов крем, който обичате.




Препоръчвам, или поне на мен повече биха ми харесали с черен шоколадов крем. Следващия път ще ги направя с черен шоколад.

Начин на приготвяне:


1. Загрейте фурната до 180 градуса.
2.Разбийте на гладък крем маслото и захарта. Добавете яйцето и кафето и разбийте до пълното усвояване на кафето, особено ако сте избрали нес кафе.

3. Бакпулвера и брашното се пресяват и се добавят към маслената смес. Разбърква се добре. Добавете  40-50 гр от нарязаните орехи в тестото и разбъркайте.
4. Поставете останалите орехи в купа. Вземайки от тестото с лъжичка, оформете с леко влажни  ръце топчета, големи колкото лешник. Оваляйте в орехите . Поставете на 3-4 см едно от друго в тава, покрита с хартия за печене. Топчетата се разливат при печенето равномерно и се превръщат в плоски бисквити.
5. Печете 10 минути в загрята  фурна. Извадете , оставете да се охладят леко . Слепете две по две с шоколадовия крем. Съхранявайте в добре затваряща се кутия.

50 коментара:

  1. Бети, изглеждат невероятно вкусни, ще ми се да ги пробвам, но нещо не разбрах - слагаш нес кафе или сварено еспресо?

    ОтговорИзтриване
  2. Игличе- на прах, каквото и кафе да избереш и разбиваш с миксера до еднородна смес. Сега ще допълня горе в продуктите. Ако си падаш по по-сладки неща, увеличи с 20-30 грама количеството на захарта.

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитни хапчици-бисквитки! И прекрасни снимки, Бети! Иска ми се да ги схрускам :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точно две хапчици е всяка. Вкуснички са, Снежи!
      Благодаря ти!

      Изтриване
  4. Чудесно изкушение, Бети!
    Бих си похапнала с удоволствие!
    Топла прегръдка !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, благодаря ти сърдечно!

      Изтриване
  5. Бети, бисквитките са като малки кулинарни бижута. Поздравление!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не са кой знае колко красиви на външен вид, но са вкусни!
      Благодаря ти!

      Изтриване
  6. Превъзходни са!Поздравления,Бети!

    ОтговорИзтриване
  7. Чудни, чудни, чудни! И неустoими същo! Бети, дали мoга да слoжа oбикнoвенo брашнo, в мoмента нямам пълнoзърнестo, а е тoлкoва студенo, че хич не ми се излиза :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Можеш, разбира се, Ани.
      Ако имаш трици можеш да си направиш пълнозърнесто и сама.

      Ще се радвам да ти допаднат на вкус.

      Изтриване
  8. Прекрасни сладки, Бети! Аз бих ги пробвала даже и с бял шоколадов мус!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами защо не! Със сигурност ще са вкусни, но и по-сладки. А на мен ми бяха такива с млечния мус. Сега ще опитам и с черен шоколадов мус или крем.

      Изтриване
  9. Успешно съчетание на полезното с приятното, Бети! И работата свършена, и сладките приказки вървят :) Вкусна сладка тайна си ни разкрила с тези бисквитки :)
    Според ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ах, така е Албенче...като сме толкова далеч...
      Благодаря ти!

      Изтриване
  10. Ох Бети, какви изкушения! Страхотни са!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Снежи, радвам се да те видя тук! Благодаря!

      Изтриване
  11. Ах, чинийка, ах кутийка, ах бисквитки, ах тази вълшебница Бети! Поредната красота! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ах, Кате! Колко си мила и как ме усмихна!

      Изтриване
  12. Ummmm que buenas deben estar esa galletas de nueces Bety. Besitos canarios.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Las nueces, el chocolate y el café ... sí, muy delicioso! Gracias Maria!

      Изтриване
  13. Прекрасни бисквити! Направих ги тази сутрин! бързи са и много вкусни! Благодаря за споделената рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Галина, благодаря за доверието! Много се радвам, че са ти харесали!

      Изтриване
  14. Трудно ми е, като те посетя, и да не започна да преглъщам. Сега пия чай и с удоволствие бих посегнала към поне една от твоите бисквитки, Бети! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, радвам се, че ти харесва тук. Ще похапнеш и повече, ако си направиш-лесни са...:)

      Изтриване
  15. И аз като Дани, с удоволстие бих гризнала една такава здравословна сладка, но от следващата партида, с крем от черен шоколад :) Дотогава, дано прокарат и телепортацията ;) При Бети пак хубости! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тики, мисля да не чакам телепортирането и да ги направя съвсем скоро:)
      Този път непременно с черен шоколадов крем.

      Изтриване
  16. Бети, Бети, тoва са Бoжествени сладки, да знаеш! Гoляма вкусoтия са! Съпругът ми труднo се впечатлява oт сладки неща, нo тoзи път беше oчарoван. Уникални станаха въпреки прoмените , кoитo направих :) http://antoaneta77.blogspot.com/2014/01/o-ooo.html

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ани, кога успя да ги направиш, момиче! Браво! Радвам се много, че са ви допаднали! Сега ще погледна при теб.
      Благодаря ти за доверието!
      Много ме зарадва!

      Изтриване
  17. Анонименянуари 31, 2014

    Явно са супер сладките, ще се пробват.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вкуснички са и с интересен вкус.
      Ще се радвам да ги направите и да споделите как ви харесват.

      Изтриване
  18. О, Бети, тази практика с приказките и телефонното готвене и при нас, с дъщеря ми, е на почит (с нетърпение очакваме да открият телепортирането :) ). Бисквитките ти се страхотни! Като видях първата снимка ги помислих за макарони, толкова са изящни, а след като прочетох рецептата и разбрах колко са лесни направо се влюбих. Ще се пробват още утре!! Силна, стопляща прегръдка, миличка и прекрасни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Руми, и макароните са лесни.
      Радвам се, че ти допадат и се надявам да ти допаднат и на вкус! Сподели, ще се радвам.
      Прегръдка!

      Изтриване
  19. Анонименянуари 31, 2014

    Страхотни! Както и всичко, което правиш. Снимките са невероятни! А колко броя излизат от тези продукти?

    ОтговорИзтриване
  20. Не съм много сигурна. Ако утре направя отново, ще напиша тук.
    Благодаря.

    ОтговорИзтриване
  21. На мен ми харесват и с млечен крем, Бети,
    обичам такъв вид сладки - твоите изглеждат вълшебни...
    Благодаря за хубавата идея, сърдечни поздрави и усмихнат уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Диани, аз благодаря за усмихнатите думи!

      Изтриване
  22. Що не влязох по-рано днес? Сега утре ще ги направя. Няма да има време за снимки, но вече предусещам удоволствието.
    Бети, не е далеч времето, когато бисквитките ще могат да се телепортират;) Виж, ние ще почакаме за срещите;)))))) Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марти, надявам се, че са ви харесали, ако си ги направила.
      Ех, и бисквитки да можем да си телепортираме, все ще е нещо...:)

      Изтриване
  23. Hello Bety!! Thanks so much for your kind visit, you are very welcome whenever you want to come back. Now i'm following your blog, cause is a beautiful surprise!

    ОтговорИзтриване
  24. Galletas fantàsticas y aromàticas con cafè me gusta muchoooooo,abrazos.

    ОтговорИзтриване
  25. Супер са бисквитките,Бети!Личи си колко рошавки и хрупкави са отгоре и меки в сърцевина,особено слепени с пухкавото кремче!Взимам си с кафенцето и ти пожелавам прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, благодаря! Хубав следобед!

      Изтриване
  26. Бети, прекрасни са! Орехи щом има ... всичко ми е любимо, а и кафето от своя страна ги обогатява на аромат .... мммм :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз обичам орехи, Дани! А с кафето се получи страхотна комбинация.
      Благодаря ти!

      Изтриване
  27. Мммм! И лесни, и вкусни! Непременно ще ги направя!!! Благодаря за рецептата. Хубава съботна вечер! Цвета.

    ОтговорИзтриване
  28. Благодаря, Цвети!
    Ще се радвам да ти харесат, като ги опиташ!

    ОтговорИзтриване